Assortment & Pricing

Assortment & Pricing

Sortiment- och inköpsorganisationen är ansvarig för MatHems sortiment, prissättning och leverantörssamarbeten och har som uppdrag att säkerställa ett relevant, kunddrivet och säsongsrelaterat sortiment på samtliga lager. Avdelningen arbetar i tre olika affärsområden -färskvaror, torrvaror och frukt & grönt som i sig är indelade i olika kategoriteam där varje team består av en kategorichef, en kategorikoordinator och en inköpare. Till support finns olika roller inom avtalshantering, prissättning, masterdata och analys.

Det här erbjuder vi dig

Inte nog med att vi är marknadsledande och har väldigt nöjda kunder, vi är också ett växande team som arbetar hårt för att ständigt förbättras tillsammans.

Samarbete & utveckling

En arbetsplats med nära samarbete kollegor emellan och möjlighet att växa in i nya roller.

Kul på jobbet

Vi jobbar i team och månar om varandra. Vi tror att alla som trivs på jobbet, gör jobbet bättre.

Innovation

Stort fokus på teknisk innovation, nytänkande i arbetssätt och öppenhet för kreativa lösningar.

Mångfald

Vi är ett företag med stor mångfald i både roller, arbetsuppgifter och medarbetare. 

Lediga tjänster

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu. Om du hittar något som passar, skicka in en ansökan idag!

Jobbtitel
Plats
Ansök senast
Plats: Stockholm
Ansök senast: 2021-07-31

För oss på MatHem står våra kunders bekvämlighet alltid centrum. Vi vill skapa den bästa upplevelsen för dem i allt från middagsplaneringen med familjen till dess att matvarorna finns på plats i hemmet. På detta sätt skapar vi mer tid för sakerna de älskar – matlagning, tid med familjen, träning eller jobb. När du jobbar hos oss får du därför en unik möjlighet att påverka människors liv i positiv bemärkelse. För leendet på kundernas läppar när matvarorna levereras är ovärderligt.

Varför ska du jobba hos oss?

MatHem är idag Sveriges största matbutik med lösplockade varor på nätet och vi fortsätter att växa. Hos oss får du jobba i en dynamisk och social miljö med möjlighet att utvecklas och växa med oss. Vi är en arbetsplats med stor mångfald och vi satsar helhjärtat på miljö- och hållbarhetsfrågor. Visste du att vi var först i norra Europa med att köpa in en helt eldriven lätt lastbil, eller till exempel att 24 procent av all mat vi säljer är ekologisk? 

Om tjänsten

Som Kategorichef kommer du agera expert inom din kategori där du utifrån kundupplevelsen ansvarar för att driva, utveckla ett lönsamt, konkurrenskraftigt, relevant sortiment och erbjudande.
Genom din djupa förståelse för kategorin bidrar du med att identifiera tillväxtdrivande affärsmöjligheter och aktiviteter. Vi arbetar med ett flertal leverantörer framför allt i Sverige och i Europa för att säkerställa att vi har rätt varor, i rätt tid, till rätt kvalitet och pris. Vi arbetar såväl med veckovisa upphandlingar som med årskontrakt på vissa produkter. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utveckla strategiska och taktiska kategoriplaner för att säkerställa ett innovativt och säsongsrelaterat sortiment. Du ansvarar för att skapa attraktiva kunderbjudanden på såväl kort som lång sikt.

Du har löpande leverantörskontakter gällande sortiment, priser och marknadsbidrag. Du driver kategorin genom analys och löpande sortimentsrevideringar samt nyhetsintag. Du har budget- och resultatansvar för din kategori. 

Tjänsten är ett föräldravikariat på 13 månader från 1:a oktober med chans till förlängning. Placeringen är vårt kontor på Slottsbacken i Gamla Stan i Stockholm. Du kommer att ingå i Sortiment- och inköpsorganisationen och rapporterar till affärsområdeschefen.   

Kvalifikationer

  • Högskoleutbildning inom Marknad/Ekonomi, Inköp, Logistik eller motsvarande
  • Gedigen erfarenhet från kategoriarbete, leda projekt och sortimentsuppbyggnad
  • Erfarenhet av förhandling, avtal och leverantörsarbete
  • Erfarenhet från e-handel är meriterande
  • Du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Goda datakunskaper
  • Mycket god analytisk förmåga

Personliga egenskaper

För att lyckas i din roll ser vi att du har ett stort kundfokus och intresse för det kommersiella. Du har ett professionellt förhållningssätt med alla parter, tar stort eget ansvar på ett strukturerat och lösningsorienterat sätt. Du har lätt för att växla mellan strategiskt arbete, operativa frågeställningar och gillar att hantera många arbetsuppgifter samtidigt. Med din analytiska förmåga omvandlar du data och information om t ex marknad och kunder som leder till tillväxt för din kategori. Vidare är du flexibel i ditt tankesätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Då du har många kontaktytor internt, externt är du en skicklig kommunikatör och värnar om ett gott samarbete. Vi förutsätter att du, liksom vi, är positiv, målinriktad, nyfiken, initiativrik med stort intresse för omvärld, mat och trender.

Övrig information och kontakt

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast den 2021-07-31. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta
Julia Lindberg, Chief Category Officer: julia.lindberg@mathem.se

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Livet på Mathem

Möt Erica som löser utmaningar i kyla

Från butiksarbete till lager. Möt Erica som idag är gruppledare för Kolonial/frys.
Läs mer

Möt Måns som håller koll på alla produkter!

Möt Måns som hanterar informationen om 2 000 artiklar från 130 olika leverantörer. Favoritbakelse? Citronpaj!
Läs mer

Möt Rebecca som ser till att våra priser är konkurrenskraftiga!

Som prisstrateg ansvarar jag för prissättningen gällande både in- och utpriser på Mathem. Det mesta som har med pris att göra, helt enkelt!
Läs mer